Uw perfecte espresso of cappuccino op uw gekozen locatie?
/

 

 


RIMO KOFFIE


RIMO espressobar heeft haar eigen koffielabel genaamd; RIMO koffie

Onze geselecteerde koffiebonen worden met veel aandacht en liefde slow roast gebrand  in een kleine ambachtelijke koffiebranderij in Epe (GLD) en direct na het brandingsproces verpakt in handzame kwaliteit koffiezakken met een ontluchtingsventiel voor behoud van aroma, smaak, kleur en geur. De koffiezakken zijn hersluitbaar middels een zipper.

RIMO koffie laat de blend ‘slow roast branden’ in 14 min. tot 215°C branden. Middels het gekozen brandprofiel; Italian dark roast. Voor de echte espresso & cappuccino liefhebber, die houdt van een krachtige, pittige en volle intense afdronk.

Informatie over onze gekozen koffiebonen

  • Blend van kwalitatieve hoogwaardige 100% Arabica koffiebonen  afkomstig uit; Costa Rica Tarrazu SHB (hoogland) en de Brasil Cerrado. Beiden met een SCA score tussen de 82 en 85 pnt.  Hiernaast zit toegevoegd in de blend de India Kaapi Royale. De speciality onder de robusta en geeft dat mooie stevig accent aan de cup.
  • De Tarrazu is een SHB, strictly hard bean dat op grote hoogte groeit en een wat vollere aciditeit heeft wat beter overeind blijft tijdens het branden de overige koffies zijn complementair.
  • Het zijn fully washed en semi washed koffies en omdat geen oogst hetzelfde is worden uit verschillend plantages uit de streek de bonen gekozen om toch op die hoge SCA punten  waardering uit te komen.


Smaakprofiel

Smaakprofiel; krachtig, exotisch met een intense volle afdronk. Speciaal voor de liefhebber die houdt van een krachtige pittige espresso & cappuccino.

 

De koffie kunt u ons bij ons bestellen in 1 kilo koffiezakken. De datum van het brandingsproces staat op de achterzijde. Interesse? Stuur ons dan een mail naar info@rimo-espressobar.nl

  

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn